De Palestijnse Circusschool op tournee in België

apr 16, 2018

De artiesten van de Palestijnse Circusschool komen naar België met de voorstelling SARAB. Je kan hen aan het werk zien van 16 mei tot en met 1 juni.

We were forced.
We had no other options.
Dragged to an uncertain end, on a road full of obstacles and checkpoints we could barely pass. Our destiny unknown.
During the long and rough journey, we kept dreaming of the moment we would arrive. Continuing our path towards an illusion.
Finally, we arrived.
Have we reached our goal? What do we want?
After floating earth and oceans we arrive to the unexpected.

It really was nothing, but a mirage.

Met dit gedicht, getiteld Sarab of Luchtspiegeling, drukken de artiesten van de Palestinian Circus School de gevoelens van miljoenen vluchtelingen uit. De zeven performers gebruiken hun jongleer-, klim- en acrobatische kunsten om hun eigen geschiedenis uit te drukken. En om stil te staan bij de blijvende betekenis van hun lot, tot op de dag van vandaag.

De circusschool werd twaalf jaar gelden opgericht om de circuskunsten te introduceren bij jongeren in Palestina. Het doel is om krachtige en creatieve individu's te ontwikkelen in een onrechtvaardige en uitzichtloze wereld. Het biedt jongeren in o.a Hebron en Ramallah een stem, een kans om zich uit te drukken over hun dagelijks leven, hun strijd voor vrijheid en hun verlangen naar een waardevol leven.

Speeldata

De voorstelling is geschikt voor kinderen van 12 jaar.
Regie: Paul Evans
Trailer: https://vimeo.com/260951353
www.palcircus.ps

Sarab-2_web.jpg